Vastgoedfonds

oprichten en werking

Vastgoedfonds

Door Onroerend Goed in een Fonds te plaatsten met een listing op de beurs, vergroot je met gemak het aantal kopers. Onder andere door het Onroerend Goed te verdelen in 400 certificaten van bijvoorbeeld € 250.000.

Luxemburg

Het Onroerend Goed fonds wordt door ons opgericht in Luxemburg. Het commerieel onroerend goed wordt in het fonds geplaatst, waarbij het gemanaged wordt door een kundig dagelijks bestuur. Het fonds valt onder de Europese Wetgeving en onder toezicht van de CSSF.

Voor wie is een vastgoedfonds geschikt?

 

Een vastgoedfonds is in principe altijd mogelijk, maar er zijn ook kosten. Wij adviseren om een vastgoedfonds op te richten vanaf 25 mln euro.

In principe werken wij met klanten die al meer dan 25 mln euro aan Onroerend Goed bezitten, maar er zijn ook mogelijkheden om een investeringsfonds op te richten bijvoorbeeld bij nieuwbouw van een kantoor.

Hoe werkt een vastgoedfonds?

Een vastgoedfonds is in principe altijd mogelijk, maar er zijn ook kosten. Wij adviseren om een Onroerend Goed fonds op te richten vanaf 25 mln euro. In principe werken wij met klanten die al meer dan 25 mln euro aan Onroerend Goed bezitten, maar er zijn ook mogelijkheden om een investeringsfonds op te richten bijvoorbeeld bij nieuwbouw van een kantoor.

Wat zijn de kosten voor een vastgoedfonds ?

De kosten voor het oprichten en vervolgens het beheer van het vastgoedfonds inclusief het beheer is natuurlijk maatwerk. Een vastgoedonds is rendabel vanaf 25 mln euro vermogen.

 

Wat kunnen we voor u doen?

1. Management van het structureringsproces

Effectieve samenwerking en aansturing van verschillende professionals zoals FIDUPAR, Notz Stucki en daarnaast mogelijk andere benodigde adviseurs inzake wetgeving, fiscaliteit, technische structuur en bestuur, zoals advocaat, notaris, accountant, taxatiespecialisten etc. Wij maken gebruik van ons uitgebreide professionele netwerk.

2. Management van de RAIF

Het management moet worden geautoriseerd door de CSSF, de toezichthoudende autoriteit in Luxemburg; FIDUPAR heeft Doornbos en Lagerveld beoordeeld als geschikt voor goedkeuring op basis van hun cv en hun recente vergelijkbare autorisaties in Nederland.

Een RAIF is slechts een middel is om een ​​doel te bereiken. Het  algemene doel is om activa (onder andere onroerend goed) in contanten om te zetten door certificaten te verkopen en (het grootste deel van) dit geld buiten de RAIF te herinvesteren om risico’s te spreiden en te streven naar een hoger investeringsrendement. Met andere woorden, een RAIF vergroot de verhandelbaarheid en het aantal  potentiele kopers. Een ander doel zou kunnen zijn om het onroerend goed “stand alone” binnen de RAIF te kunnen financieren.

3. Verkoop van certificaten van aandelen

Effectieve verkoop van dit soort en verwachte volume van financiële instrumenten (certificaten van een alternatief investerings-fonds) vereist marktervaring en een netwerk met toegang tot geïnstitutionaliseerde investeerders en vermogende particuliere investeerders. Investor relations zal een belangrijk onderdeel vormen van de beheeragenda van het Fonds.

Neem contact met ons op

Kantoor Nederland

Nassaulaan 13 - Den Haag 

Telefoon

+31 70 21 99 020

Email

info@doornboslagerveld.nl